Życzenia

Rozmowy na dowolny temat.

Życzenia

Postprzez beata Cz, 4 grudnia 2008, 10:38

" W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęćliwymi.

Pomyśl o tym przez minutę(...) Jesli jesteś nieszczęsliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym co masz w danej chwili."
cytat...

... a zatem wszystkiego dobrego z okazji Świąt i Nowego Roku.
beata

Re: Życzenia

Postprzez beata Pn, 29 grudnia 2008, 10:56

Co za bzdury!

Przecież tak naprawdę chciałabym mieć wielki dom, służbę, super wóz ( może być kilka) , dużo kasy i ogromnie dużo poczucia humoru.

...a więc w Nowym Roku życzę Wam, aby zmaterializowały się -częścowo- Wasze pragnienia( żeby zostało coś do spełnienia na następne lata) i aby Sylwester był huczny, zabawny i upojny.
Do zobaczenia na macie.
beata

Postprzez broda Pn, 29 grudnia 2008, 11:14

Ale przecież jedno stwierdzenie nie wyklucza drugiego :)

Ja chciałbym mieć komputer z sześciordzeniowym procesorem, samochód z ogromnym bagażnikiem, dom (jakikolwiek ;) ) i kupę wolnego czasu.
Ale jeśli jestem nieszczęśliwy to nie dlatego, że tego nie mam, tylko dlatego, że nie potrafię odnaleźć źródła prawdziwej radości, która może obyć się bez wszystkiego z wyjątkiem miłości.

Marzenia trzeba mieć, dobra materialne są potrzebne i m.in. po to człowiek pracuje by te potrzeby zaspokajać, ale można mieć wszystko i dalej być nieszczęśliwym.

Więc ja życzę, abyśmy bez względu na to co mamy i za czym tęsknimy potrafili być szczęśliwi, abyśmy potrafili odnaleźć źródło radości, która nie przejawia się nieprzerwanym śmiechem, ale otwartym sercem.

Szczęśliwego Nowego Roku!
Trochę człowieka i technika się gubi
http://www.brodex.pl
broda

Postprzez beata Wt, 29 grudnia 2009, 13:34

Do zobaczenia w NOWYM ROKU ;)
beata

Powrót do Offtopic